2 големи глави лук
500-600 гр. пилешки гърди без кост
сол и черен пипер
1 с.л. масло
1 с.л. сладък червен пипер
1/8-1/4 ч.л. лют червен пипер
1/2 чаша пилешки бульон
1/3 чаша обезмаслено кисело мляко
2 с.л. заквасена сметана
450 гр. замразени чушки (разноцветни), размразени и нарязани на ивици
Подправете пилето със сол и черен пипер и оставете настрана. Разрежете лука по дължина.
Загрейте дълбок и голям тиган и разтопете вътре маслото. Когато се сгорещи, прибавете пилешкото и гответе 4-5 минути, докато стане златисто-кафяво отдолу, след това обърнете от другата страна. Прехвърлете готовото пиле в купа и върнете тигана на огъня.
Сложете вътре разрязания лук и задушавайте, бъркайки, за около 8 минути, докато леко покафенее. Добавете чушките, сладкия и лютия пипер и пилешкия бульон и изстържете дъното на тигана, за да разтворите загорелите остатъци от лука. Върнете пилето в тигана и прибавете нарязаните чушки. Когато сместа започне да ври, намалете огъняи покрийте съда. Задушавайте на бавен огън за 20 минути. Изключете котлона и оставете съда да се охлади няколко минути, преди да добавите киселото мляко и сметаната (не трябва да се пресекат).