Пилето със зеленчуци с право може да се счита за диетично ястие. И ако се пече в плик, няма цена това прекрасно ястие. За да се отдалечите от класическите рецепти с картофи и гъби, предлагаме да готвите пилешки бутчета със зеле .
Това ястие е идеално както за обяд, така и за вечеря. По време на печенето зелето ще се насити с пилешки сок и ще придобие много приятен аромат.
Съставки
Бяло зеле 1 кг
Пилешки бутчета 4 бр.
морков 1 бр.
Лук 1-2 бр.
Чесън 1-2 скилидки
червен пипер 1 ч.л
Слънчогледово олио 2 супени лъжици
Масло 30 гр
Сол на вкус
Подготовка
Смесете червеният пипер, 1 супена лъжица слънчогледово олио и изстискан чесън.
Измийте бутчетата, отстранете излишната мазнина и разделете на две части. Натрийте със соса и поставете в хладилник за 30-40 минути.
Нарежете лука на половин пръстени, нарежете зелето и настържете морковите на едро ренде.
Смесете зеленчуците, посолете и намачкайте с ръце. Добавете слънчогледово олио
Сложете зеленчуците в плик, отгоре поставете бутчетата и добавете маслото
Печем на 200 градуса за 45 минути. След това внимателно изрежете плика И го изпратете във фурната до златисто кафяво
Приготвеното в плик зеле е различно от обикновеното задушено зеле. Има по-мек вкус, сочен е и напълно немазен. Съгласете се, добра гарнитура за пилешко месо .