Зеле с пиле! Нов начин на готвене, който зарадва всички, става мозък

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зеле с пиле! Нов начин на готвене, който зарадва всички, става мозък
Зеле с пиле! Нов начин на готвене, който зарадва всички, става мозък
54110
Зеле с пиле! Нов начин на готвене, който зарадва всички, става мозък
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилето със зеленчуци с право може да се счита за диетично ястие. И ако се пече в плик,  няма цена това прекрасно ястие. За да се отдалечите от класическите рецепти с картофи и гъби, предлагаме да готвите пилешки бутчета със зеле .

Това ястие е идеално както за обяд, така и за вечеря. По време на печенето зелето ще се насити с пилешки сок и ще придобие много приятен аромат.

Съставки

Бяло зеле 1 кг

Пилешки бутчета 4 бр.

морков 1 бр.

Лук 1-2 бр.

Чесън 1-2 скилидки

червен пипер 1 ч.л

Слънчогледово олио 2 супени лъжици

Масло 30 гр

Сол на вкус

 

Подготовка

Смесете червеният пипер, 1 супена лъжица слънчогледово олио и изстискан чесън.

Измийте бутчетата, отстранете излишната мазнина и разделете на две части. Натрийте със соса и поставете в хладилник за 30-40 минути.


Нарежете лука на половин пръстени, нарежете зелето и настържете морковите на едро ренде.

Смесете зеленчуците, посолете и намачкайте с ръце. Добавете слънчогледово олио


Сложете зеленчуците в плик, отгоре поставете бутчетата и добавете маслото


Печем на 200 градуса за 45 минути. След това внимателно изрежете плика И го изпратете във фурната до златисто кафяво

Приготвеното в плик зеле е различно от обикновеното задушено зеле. Има по-мек вкус, сочен е и напълно немазен. Съгласете се, добра гарнитура за пилешко месо .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft