Зеле туршия-Използвах рецепта, която свекърва ми каза и я сравних с 2 мои рецепти-Е по нищо не ѝ отстъпват!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зеле туршия-Използвах рецепта, която свекърва ми каза и я сравних с 2 мои рецепти-Е по нищо не ѝ отстъпват!
Зеле туршия-Използвах рецепта, която свекърва ми каза и я сравних с 2 мои рецепти-Е по нищо не ѝ...
6183
Зеле туршия-Използвах рецепта, която свекърва ми каза и я сравних с 2 мои рецепти-Е по нищо не ѝ отстъпват!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Използвах рецепта за туршия със зеле , която свекърва ми сподели. Но миналата година реших да разнообразя зимната си диета и опитах нещо ново. Сега свекърва ми ме пита за рецепти! 

Как да приготвим кисело зеле 3 рецепти стъпка по стъпка

Класическо кисело зеле

Съставки

  • 3 кг зеле
  • 1 морков
  • 2 супени лъжици морска сол
  • 1 литър вода
  • 2 супени лъжици захар

Подготовка

  • Отстранете горните листове от зелето. Нарежете го на ситно.
  • Обелете морковите и ги настържете.
  • Смесете топла вода със захар и сол.
  • Поставете зелевите листа на дъното на буркана, оставяйки едно за по-късно.
  • Комбинирайте зеле и моркови, поставете ги в буркан, без да ги смачквате. Залейте зеленчуците със студена саламура.
  • Отгоре поставете останалия зелев лист.
  • Изпратете буркана на студено място поне за седмица.

Кисело зеле втори вид

Съставки

  • 5 кг зеле
  • 2 супени лъжици копър семена
  • 0,5 кг моркови
  • 2 супени лъжици морска сол

Подготовка

  • Нарежете зелето и настържете обелените моркови.
  • Смесете зеленчуците със семена от копър и сол. В процеса леко намачкайте съставките, за да получите повече сок.
  • Напълнете буркана със сместа, като я натъпчете добре. Оставете 5 см нагоре.
  • Поставете тежест и оставете на топло място.
  • След 3 дни можете да преместите киселото зеле в хладилника.

 

Кисело зеле с цвекло

Съставки

  • 4 кг зеле
  • 1 цвекло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 корен от хрян
  • 2 л вода
  • 100 г захар
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г морска сол

Подготовка

  • Нарежете зелето и настържете цвеклото на едро ренде.
  • Прекарайте чесъна през преса, накълцайте магданоза и настържете хряна на ситно ренде.
  • Комбинирайте всички приготвени съставки и ги прехвърлете в подходящ съд.
  • Смесете вода със сол и захар, пригответе саламура.
  • Изсипете саламурата върху зеленчуците и ги оставете да ферментират в продължение на 2 дни.
  • Подредете киселото зеле в бурканите, затворете капачките и прехвърлете в хладилника.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft