Тази диета е изчислена за 1-3 дни , ще ви помогне да отслабнете значително и да накарате организма си да заработи в синхрон. Пийте около 2,5 литра вода в рамките на целия ден .
Закуска: варено месо без мазнини с кисело зеле , чаша чай или кафе.
Предобедна закуска: 100 гр патладжани с една филия хляб (или салата от кисело зеле ) .
Обяд: супа със зеленчуци , 1 кюфте с гарнитура зеле ; плодова напитка ( можете да земените с кисело мляко ) .
Вечеря : 100 гр.
2-ри и 3-ти ден менюто се повтаря
Салата от брюкселско зеле с домати :
200 гр. брюкселско зеле ;
70 гр. зелен лук ;
2 домата ;
1 чушка ;
лимонов сок ;
50 грама майонеза ;
захар и сол на вкус.
Брюкселското зеле се нарязва наситно. Зеленият лук нарязан на ситно, червени чушки, нарязани на ивици, домати ( без кожата ), нарязани на малки филийки. Приготвените зеленчуци се поръсват с лимонов сок и оставят в хладилник за 1 час. След това се приготвя соса от майонеза, като единствено в майонезата се слага сол и захар, толкова, колкото ви харесва. Салатата се посипва с копър и магданоз .
Салата от кисело зеле със сирене:
300 гр. кисело зеле ;
100гр твърдо сирене ;
2 глави лук ;
2 твърдо сварени яйца ;
растително масло .
Сиренето настържете на голямо ренде, лукът и яйцата се нарязват. Нарежете зелето като за салата, добавете сиренето и лука и подправете с растително масло. Декорирайте салатата с яйца.
Руска зелева супа със зеле и картофи
300 грама зеле;
300 грама картофи ;
2 глави элук ;
2 средни моркова ,
1 корен от магданоз,
1 супена лъжица растително масло,
копър,
сол на вкус.
Морковите се почистват, настъргват са на едро ренде, лукът се нарязва наситно. Задушаваме зеленчуците в растително масло. Картофите се нарязват на кубчета, коренът от магданоз се нарязва на сламки. Сложете в тенджера, залейте с кипяща вода, разбъркайте бавно и оставете да заври. Зелето се нарязва на дребно и заедно със задушените зеленчуци се добавят картофите. Оставяте супата да вре в рамките на 5 минути. Поръсете с копър .