Зелева мусака с кайма
23 Октомври 2014
25366
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 160 градуса.
Подредете парчетата зеле в голяма тава за печене, предварително намазана с олио.
В тиган на котлона задушете лука, докато стане стъклен, а след това и месото, докато получи кафяв цвят. Подправете със сол и черен пипер.
Добавете ориза, заедно с доматения сос и бульона и хубаво разбъркайте. Излейте сместа върху зелето в тавата и разбъркайте добре.
Покрийте тавата за печене с капак и печете 1,5-2 часа.
Разбийте яйцата и смесете със сметаната. Махнете капака на тавата и излейте сместа от яйца и сметана върху ястието. Печете без капак още 15-20 минути, или докато заливката се зачерви.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари