Зелева шарлота: вкусна, проста и домашно приготвена. Моите ме молят да я правя всеки уикенд

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зелева шарлота: вкусна, проста и домашно приготвена. Моите ме молят да я правя всеки уикенд
Зелева шарлота: вкусна, проста и домашно приготвена. Моите ме молят да я правя всеки уикенд
19076
Зелева шарлота: вкусна, проста и домашно приготвена. Моите ме молят да я правя всеки уикенд
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Възхитена съм от тези баници, въпреки факта, че нямам много пристрастия към зелето. Процесът на тяхното приготвяне може да се отбележи като един от най-простите и бързи.

  • 200 г брашно
  • 150 г кисело мляко
  • 100 г майонеза
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.л.
сода бикарбонат
  • 1/2 кг зеле
  • 1 морков
  • сол
  • Изсипете яйцата в купа, добавете кефир с майонеза, сол, сода и брашно, разбъркайте всичко добре. Полученото тесто ще прилича на консистенция на палачинки.

    Запържете нарязаното зеле в тиган, като добавите към процеса моркови. Посолете и добавете малко оцет или лимонов сок.

    Сега, когато зелето е станало меко, пълнежът е готов.

    Подгответе тавата, като я постелете с хартия за печене (или намаслете по желание) и я поръсите с малко брашно.

    Разпределете първата част от тестото във формата (вземете малко по-малко от половината) и го загладете.

    Отгоре разпределете зелевата плънка на равномерен слой и покрийте с останалото тесто. Поставете във вече загрята фурна. Печете, докато се появи вкусна златиста коричка.

     

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft