500 гр. телешка кайма
500 гр. смляна сурова наденица (обелена)
1 глава лук (ситно нарязана)
3/4 ч. ч. суров ориз
1 ч. ч. вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 голяма зелка
1 кг. кисело зеле
В голяма купа, смесете каймата, наденицата, лука, ориза, водата и сол и черен пипер на вкус. Сложете голяма тенджера с вода да ври. Отделете 12 до 15 големи зелеви листа от главата и ги пуснете във врящата вода. Варете докато омекнат, приблизително 2-3 мин. Извадете листата от водата и ги оставете настрани. В центъра на всяко листо поставете малко количество от месната смес. Увийте листото около плънката и го забодете с клечка за зъби. Постелете дъното на голяма тенджера с кисело зеле. Наредете зелевите ролца на 1 пласт върху него. Покрийте с останалото кисело зеле. Напълнете тенджерата с достатъчно вода да покрие ролцата. Сложете тенджерата да ври, намалете котлона и варете 90 мин.