1 кисела зелка
300 гр. зрял фасул
1 гл. кромид лук
15 см. праз лук
1 к.ч. ориз
1 домат
сол
чубрица
червен пипер
черен пипер
олио
Сварява се бобът предварително и се отцежда от водата.
Запържват се в малко мазнина оризът и двата вида лук.
Смесва се бобът със запържените ориз и подправки, добавя се ситно нарязаният домат, сол, черен пипер и чубрица на вкус. Всичко се обърква.
Изрязват се жилките по средата на зелето и листът се реже на половина. Във всеки лист се слага от плънката, завива се и се редят в тенджера с малко олио. Поръсват се с червен пипер и се слага вода, колкото да ги облее. Притискат се с чиния с диаметър по - малък от този на тенджерата, за да не се развият, когато заври водата и се оставят да врат на слаб огън около 30 - 40 минути.