Лукът се нарязва на полумесеци, а морковите и целината - на дребни кубчета. Нарязаните зеленчуци се задушават в част от загрятата мазнина (смес от масло и олио).
През това време зеленият боб се почиства добре, измива се и се нарязва на по-малки парчета. Пуска се в тигана при останалите зеленчуци и се задушава до омекване. Долива се вода, след което бобът се вари до готовност. Щом омекне напълно, се добавя един от доматите - обелен и нарязан на кубчета. Ястието се осолява на вкус и се прехвърля в тавичка.
Останалата част от мазнината се запържва в сух тиган, вътре се пускат чесънът (предварително накълцан), а след това - брашното. Бърка се непрекъснато, за да не стане на бучки. Запържените чесън и брашно се разреждат с вода и всичко се добавя в тавата при зеленчуците
Ястието се запича в загрята фурна за 20-тина минути. По желание преди да се пъхне във фурната, отгоре могат да се наредят кръгчета пресен домат. Готовият зелен боб се поднася наръсен с нарязания магданоз - ястието е вкусно и топло, и студено.