Зелен фасул яхния
22 Декември 2011
9098
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
лук – 2 глави
чесън – 6 скилидки
зехтин – 4 с. л.
канела
черен пипер – 1/ 2 ч. л.
мента – изсушена
домати – 4 бр.
лимонов сок – 2 с. л.
зелен фасул – 600 гр.
бульон – телешки 150 - 200 мл.
В тиган се сгорещяват зехтина и в него се запържва ситно нарязания лук. Като поомекне, се добавят счуканите скилидки чесън. След 3 мин. , се поръсва със щипка канела, черен пипер и изсушена мента. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, сол, 2 с. л. пресен лимонов сок и полусварения зелен фасул. Всичко се залива с телешки бульон.
След като кипне, ястието се оставя да се задушава под капак на тих огън до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари