От посочените продукти омесете тесто. Покрийте и оставете да втаса. Премесете го още веднъж и отново оставете да втаса.
Премесете и разделете тестото на две части, които оформете на гладки топки.
Оставете тестото в покой и пригответе плънката.
Измийте спанака и го нарежете. Добавете сиренето, сол на вкус и разтопеното масло, и разбъркайте.
Разточете едната топка тесто с размера на тавата, в която ще печете погачата.
Прехвърлете тестото в намазнената и набрашнена тава, а отгоре разпределете плънката: първо направете купчинка в средата, а след това - пръстен около нея по края на тестото (между средата и пръстена трябва да остане празен пръстен тесто).
Разтеглете втората част от тестото и покрийте с нея плънката. В средата поставете купичка, която да покрие купчината плънка.
Притиснете краищата на тестото, за да не излиза плънката, и нарежете с нож, след което всяка отрязана част завъртете нагоре.
Намажете с разбит жълтък с олио и сложете погачата да се пече.
След като изпечете погачата, намажете я с масло и покрийте с влажна кърпа.