1 зелена салата
200 г свински гърди без кост
40 г сушени домати
1 глава червен лук
2–3 листа пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
мазнината от изпеченото месо
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
1 с. л. балсамов оцет
сол на вкус
Гърдите се нарязват на тънки ивици и се овкусяват със сол и черен пипер. Поставят се една до друга в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути така, че да станат хрупкави.
Зелената салата се накъсва в купа.
Лукът се обелва и се нарязва на шайби. Доматите се нарязват на ивици и заедно с лука и наситнения босилек се прибавят към салатата.
Когато свинските гърди са готови, мазнината от хартията се сипва в подходящ съд. Към нея се добавят обеления чесън и останалите продукти за дресинга и се пасира.
Свинските гърди се слагат в салатата, залива се с дресинга и се разбърква.