1/4 кг. зелен фасул
4 ч. ч. бульон (по избор)
2 стръка праз лук
1 глава кромид лук
1/2 малка зелка
1 малка глава цветно зеле
1/2 ч. ч. масло
1 връзка магданоз
100 гр. холандско сирене
Измийте и изчистете 1/4 кг. зелен фасул.
Сварете го в малко вода, отцедете го и го смачкайте с вилица.
Залейте получената каша с 4 чаши бульон (по избор) и я сложете на огъня да ври.
Нарежете на ситно 2 стръка праз лук, 1 глава кромид лук, 1/2 малка зелка, 1 малка глава цветно зеле и ги сложете да се задушават около 10 минути с 1/2 чаша масло, след което ги прибавете в супата.
Когато зеленчукът омекне напълно, прибавете в супата 1 ситно нарязана връзка магданоз и 100 гр. настъргано холандско сирене.
Ако супата е много гъста, добавете още бульон.
Можете да приготвите супата със зрял фасул, предварително накиснат от вечерта във вода.