1 1/2 чаши пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 голямо яйце
2/3 чаша захар
1/2 чаша неподсладен ябълков сок
1 препълнена чаша бейби спанак, измит и нарязан ситно (с кухненския робот)
3 с.л. зехтин/олио
1 ч.л. екстракт ванилия
1 ч.л. лимонова кора
нарязани орехи
Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете 12 гнезда за мъфини с олио. В купа разбийте брашното, бакпулвера, канелата, солта и содата. В друга купа разбийте яйцата и захарта до светъл крем. Прибавете ябълковия сок, накълцания спанак, олиото, ванилията и лимоновата кора. Сипете вътре брашнената смес и разбъркайте, докато двете смеси се хомогенизират (не бъркайте прекалено). Разпределете полученото тесто равномерно между намазнените формички. Поръсете с нарязаните орехи. Изпечете в загрятата фурна за 14-17 минути, като тествате с дървена пръчица - трябва да излезе чиста.