Днес искам да споделя с вас един прекрасен начин, който ще ви помогне да запазите зелените подправки свежи в хладилника за дълго време, сякаш са току-що набрани от градината. При това съхранение ще останат свежи за около два месеца.
Обикновено съхранявам магданоз и копър по този начин.
Така че, първо трябва да измиете зелените подправки и да ги поставите върху кърпа.
Сега трябва да увиете копъра и магданоза хлабаво в тази кърпа. Внимавайте да не повредите клончетата.
Поставете ги увити в кърпа, в найлонов плик и поставете в чекмеджето за зеленчуци на хладилника. Няма нужда да завързвате торбичката, не трябва да лежат плътно.
Влагата, която остава върху подправките и кърпата след измиване, е достатъчна, за да запазите копъра и магданоза свежи за дълго време. Нищо не гние, няма мухъл. магданозът и копърът са свежи и ароматни.
Освен това няма нужда да слагате чаши с вода, които заемат място и могат случайно да се разлеят.
Как обикновено съхранявате зелените подправки?