Зеленчук, по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зеленчук, по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:
Зеленчук, по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:
4337
Източник: За Жената
Зеленчук, по-вкусен от месо! Пригответе го по тази рецепта и ще облизвате пръсти с часове:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много лесна и вкусна рецепта за Паниран карфиол на фурна . Ако търсите бърза и вкусна гарнитура или лека вечеря, то тази лесна рецепта за карфиол на фурна е точно за вас.

Само с няколко прости съставки и минимални усилия можете да създадете вкусно ястие, което ще примами всеки да започне да яде този здравословен зеленчук. Наистина става по-вкусно от месо, а да не говорим колко по-здравословно е! Ето какво ви трябва:

Паниран карфиол на фурна

Продукти:

  • Карфиол - 600 гр.
  • Яйце - 1 голямо
  • Неутрална сметана за готвене - 150 мл (или сметана)
  • Сол, на вкус
  • Черен пипер, на вкус
  • Сух чесън на гранули
  • Кашкавал - 50 гр.
  • Зехтин

Приготвяне:

1.

Пригответе карфиола:

Започнете, като разделите карфиола на цветчета с размер на хапка.

карфиол във вода

Снимка: YouTube

2. Сварете карфиола:

След това сложете тенджера с подсолена вода на котлона да заври. Добавете цветчетата карфиол и варете за 1 до 2 минути. Тази стъпка на "бланширане" ще помогне да омекне малко карфиолът.

3. Пригответе кремообразната смес:

В отделна купа разбийте яйцето, настъргания кашкавал, заквасената сметана, малко сол, малко черен пипер и малко сух чесън. Бъркайте, докато получите гладка и кремообразна консистенция.

карфиол паниране

Снимка: YouTube

4. Комбинирайте сместа от карфиол и сметана:

Добавете бланшираните цветчета карфиол към кремообразната смес. Внимателно ги оваляйте, за да може всяко парче карфиол да се намаже хубаво с вкусната смес.

5. Намажете формата за печене:

Вземете средно голяма форма за печене и я намажете обилно със зехтин. Това ще предотврати залепването на карфиола за тавата по време на печене.

6. Печете:

Сега прехвърлете карфиола и сметановата смес в намаслена форма за печене. Уверете се, че сте го разпределили равномерно.

карфиол в сос

Снимка: YouTube

По желание може да поръсите с още настърган кашкавал, а ако поставите няколко парчета масло върху карфиола, вкусът ще е още по-добър.

карфиол с кашкавал

Снимка: YouTube

7. Време за печене:

Загрейте фурната до 200°C (392°F). Поставете съда за печене в предварително загрятата фурна и печете за 20 до 25 минути. Ще разберете, че е готово, когато карфиолът стане златисто кафяв и отгоре стане приятно хрупкав.

паниран карфиол на фурна

Снимка: YouTube

запечен карфиол в тава

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft