Зеленчуков борш с ябълка
6 Януари 2014
15577
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушката се почиства от семето и се реже на ивички. Зелето се почиства и настъргва или нарязва на дребно. Стръкът целина се нарязва на колелца. Нарязаният лук се пасира с маслото/олиото.
Бульонът се слага в тенджерка и се оставя да кипне, след което вътре се пускат лукът, чушката и целината. Щом поврат 3-4 минути, се добавя нарязаното зеле. Оставя се отново да поври 10-тина минути на умерен огън, след което се добавят нарязаните на ивички обелени ябълки и нарязаните ситно домати. Супата се оставя да поври така 5 минути. Овкусява се със сол и пипер на вкус, добавя се нарязаният магданоз и се дърпа от огъня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари