домати - 4 бр.
тиквички - 2 бр.
патладжани - 1 бр.
лук - 12 глави
червени чушки - печена 1 бр.
зелени чушки - печена 1 бр.
чесън - 3 скилидки
яйца - 3 бр.
извара - 100 гр.или сирене
прясно мляко - 100 мл.
сметана - течна 100 мл.
нишесте - царевично 3 с.л.
олио - 100 мл. или зехтин
магданоз - 1 - 2 с.л.
масло
сол
черен пипер
Доматите се обелват и им се отстраняват семките, след което се нарязват на кубчета и се намачкват. Нарязват се на кубчета, предварително обелени патладжан и тиквички, както и печените чушки. Лукът се нарязва на тъничко и се запържва в малко мазнина. Изваждат се от тигана, добавят се последователно чушките, тиквичките, доматите и на края патладжана, които се запържват по отделно и след всеки зеленчук се добавя по малко мазнина. Оставят се малко да поизстинат. Намазва се тавичката с масло и на дъното се разпределят ситно нарязания чесън и магданоза. Разстилат се отгоре зеленчуците. Отделно се разбиват яйцата с нишестето, сметаната, изварата и млякото. Подправят се със сол и чер пипер и се разбърква много добре. Сипва се сместа върху зеленчуците и се пече във фурната около половин час, докато отгоре се запече хубаво.