200 гр. сирене рикота (извара)
200 гр. краве сирене
1 скилидка чесън
накълцан босилек
4 тиквички - нарязани на ивици и бланширани
4 големи червени пиперки - изпечени и обелени
2 патладжана - нарязани на филийки и изпечени на грил
Покрийте дъното на формата, в която ще приготвяте терина, с фолио, така че да излиза извън нея. Сложете на пласт изпечените и обелените чушки, така че да покрият плътно дъното. След това покрийте чушките с резени грилован патладжан, следвани от нарязани на ивичци бланширани тиквички. Смесете сирената, чесъна и босилека и разпределете равномерно върху тиквичките. Редувайте пластовете зеленчуци в какъвто ред предпочитате, като завършите с печени пиперки. Прегънете фолиото върху терина, притиснете с някаква тежест и оставете в хладилник до поднасянето. Извадете върху плато, махнете фолиото и нарежете на порции. Поднесете като предястие, заедно с пресен хляб. По желание може да поръсите с малко балсамов оцет.