Зеленчуков терин Триколори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Зеленчуков терин Триколори
Зеленчуков терин Триколори
admin
Добавена от: admin
7204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250–300 г броколи
50 г кашкавал
30 г краве масло
1 жълтък
2 стръка пресен лук
сол на вкус
250 мл студено прясно мляко
50–80 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
500 г моркови
сол на вкус
2–3 щипки индийско орехче
200 г спанак
150 г извара
50 г орехови ядки
2 яйца
сол на вкус
500 г пресни картофи
125 г сирене Крема 
1 белтък
4–5 стръка копър
сол на вкус  

Стеблата на броколите се отрязват, обелват се и заедно с розичките се сваряват за около 15 минути в подсолена вода. Изваждат се с помощта на решетеста лъжица и се оставят настрана.

Морковите се остъргват, а картофите се измиват внимателно, без да се белят. Почистените зеленчуци се сваряват в отделни съдове с подсолена вода за 15 минути. Спанакът се попарва за секунди във вряла вода и се охлажда със студена, след което се отцежда.

Броколите се пюрират заедно със спанака. Добавят се изварата, двете яйца, солта и смлените със сол орехови ядки. Получената смес се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене форма за кекс (30 см).

Картофите се намачкват и се смесват с белтъка, сиренето “Крема”, наситнения копър и индийското орехче. Сместа се посолява, разбърква се и се разпределя върху пюрето от броколи.

Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото масло. Морковите се намачкват в купа и се смесват със запържения лук, жълтъка и настъргания кашкавал. Сместа се посолява, разбърква се и се разпределя върху картофеното пюре.

Теринът се пече около 30 минути на водна баня в предварително загрята до 180 градуса фурна. След това се обръща върху дъска и се оставя да се охлади.

Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото за около 30 секунди. Налива се млякото и щом кипне, се посолява и се добавя настърганият кашкавал. Разбърква се непрекъснато, докато кашкавалът се разтопи. Теринът се залива със соса и се нарязва на филии.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft