Зеленчуков хайвер
22 Декември 2011
7160
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г патладжани
6 печени чушки, нарязани на ситно
3 с. л. зехтин
2 с. л. орехови ядки
5 скилидки чесън
1 с. л. сусамов тахан
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
нарязани магданоз и див лук
Патладжаните се обелват, нарязват се на парченца, посоляват се и се оставят за 20 мин. да си пуснат горчивият сок. Измиват се и слагат да се сварят на пара за 15 - 20 мин.
Отцеждат се добре и се претриват с дървена лъжица. Към полученото пюре се прибавят чушките, зехтинът, таханът, счуканите с чесъна орехови ядки, сокът от лимона, сол и пипер на вкус. Сместа се разбърква добре, изсипва се в широка чиния и се поръсва с магданоз и пресен лук.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари