Месото се смила или скълцва на ситно. Главата лук се бели, измива и реже на филийки. Гъбите се измиват и оставят цели. Отделят се само шапки от пънчета. Продуктите се запържват за 5- 10 минути. Поръсва се сол и салвия нарязана много на ситно. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. След готовност се оттегля. Картофите, тиквичката и доматите се измиват и белят. Режат се на кръгове. Чушката се измива, почиства и реже на ленти. Взема се тава за печене. Разстила се половината от запържената месна смес. Отгоре се подреждат кръгове картофи и тиквичка. Върху тях се разстила останалата част пилешко и зеленчуци. Най- отгоре се подреждат чушки и домати. В тигана се налива 1ч.ч. вода за да се обере максимално мазнината. С тази течност се полива ястието. Добавят се още 2ч.ч. вода. Мусаката се пече на умерена фурна 50- 60 минути. След готност се поръсва с настърган кашкавал. Връща се за още 5- 10 минути, колкото да се разтопи кашкавала. Оставя се да изстине. Реже се на парчета.
Зеленчукова мусака с пиле
22 Декември 2011
30121
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари