100 гр. лук (обелен и нарязан на ситно)
1 с. л. олио
50 гр. моркови (нарязани много на ситно)
35 гр. гъби (нарязани на ситно)
50 гр. червена леща
600 мл. зеленчуков бульон
25 гр. смачкан консервиран червен боб
35 гр. смлени фъстъци
25 гр. смлени лешници
2 с. л. соев сос
1 с. л. лимонов сок
1 1/2 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. сушен розмарин
щипка лют червен пипер
1 1/2 ч. л. комбинирана подправка
20 гр. овесено брашно
черен пипер
Загрейте фурната до 190° C. Запържете лука в олиото 5 мин., след това добавете морковите и гъбите и пържете още 5 мин. Прибавете лещата и 3/4 от бульона. Сложете смачкания червен боб в останалия бульон и ги прибавете в тигана заедно с фъстъците, лешниците, соевия сос, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте, покрийте с капак и варете още 10-15 мин. След това прибавете овесеното брашно, намалете котлона и пържете 15-20 мин. като добавите още течност ако е необходимо. Изсипете сместа в намазнена форма за хляб и печете 30 мин.