Зеленчукова салата с кус-кус
3 Октомври 2012
79277
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 пакет кус кус
кубче зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
2 домата
1/2 краставица
2 - 3 стръка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
сокът от 2 лимона и кората на единия
1 ч.л. чесън на прах
листа прясна мента
Сварете кус-куса, според инструкциите на опаковката като добавите кубче зеленчуков бульон. След като кус-кусът е готов, го отцедете добре и го изсипете в купа.
Отделно смесете зехтина, лимоновия сок и кората и чесъна на прах. Добавете сол и пипер на вкус. Изсипете сместа при кус-куса и леко разбъркайте с вилица, за да стане пухкав.
Почистете доматите и краставицата от семките и ги нарежете на малки кубчета. Прибавете ги към кус-куса.
Поднесете салатата, поръсена със зелен лук и гарнирана с листа мента.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари