Зеленчукова супа с кюфтенца
22 Декември 2011
6473
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Накълцайте чесъна, а зеленчуците нарежете на средно големи парченца. Запържете в олио чесъна и праза, след което добавете и останалите зеленчуци и задушавайте около 5 минути. Долейте зеленчуковия бульон и оставете да ври за около 20 минути.
Раздробете хляба в малко хладка вода и наситнете лука за кюфтенцата. Размачкайте филийката с яйцето, каймата, лика и горчицата. Овкусете с подправки и оформете около 20 малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещена мазнина, като ги обръщате от време на време. Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия.
Прибавете кюфтенцата към зеленчуковата супа и варете около 5 минути. Поднесете картофената супа с наситнен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари