Зеленчукова супа с тиквички и картофи
31 Юли 2012
51112
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В средно голяма тенджера се кипва ок. 2,5 - 3 л. вода. Добавят се наситнения на дребно лук и чесън /последният може да е на цели скилидки според вкуса/. След малко се изсипват и нарязаните на малки кубчета картофи, тиквиквички и кис. краставичка /или джанките/. Добавя се и оризът. Изчаква се малко да уври и след това се изсипва доматения сок, за да не се стегне. Слага се олиото и към края - подправките. Времето за варене е около 30-40 минути. Когато спрем котлона, изчакваме 20 мин и застройваме с разбитото с лимонотозу яйце, като го прибавяме бавно и при постоянно бъркане. По желание може да поръсите супата с шепа орехови ядки при поднасяне!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари