Зеленчукова супа със сирене по Каракачански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Зеленчукова супа със сирене по Каракачански
Зеленчукова супа със сирене по Каракачански
admin
Добавена от: admin
15447
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

зелен фасул 250 г (1 шепа)
1 морков
праз лук 200 г (2 стръка)
кромид лук 50 г (1 глава)
зеле 250 г (1/2 малка зелка)
карфиол 150 г (1 малка глава)
растително масло 40 мл (4 супени лъжици)
сирене 150 г
прясно мляко - 250 мл.
магданоз 1 връзка
костен бульон 750 мл (4 чаени чаши)
сол на вкус

Зеленият фасул се сварява в малко количество вода и се претрива с вилица, залива се с бульона и се слага на огъня да заври. Лукът, нарязан на дребно, морковите, нарязани на малки кубчета, празът, нарязан на едри парчета, зелето, нарязано на лентички, и карфиолът, накъсан на малки цветчета, се задушават в мазнината около 10 минути, след което се прибавят във врящия бульон. Добавя се и сол на вкус. Когато зеленчукът се свари, се прибавят прясното мляко и настърганото сирене. След десетина минути супата се сваля от огъня и се поръсва с нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft