Зеленчукови кюфтета с карфиол
14 Декември 2012
27016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Граха, нарязания на ситно карфиол, морковите и целината сваряваме в малко подсолена вода. След това ги отцеждаме добре от водата и с малко мазнина задушаваме зеленчуците. Оставяме ги да се охладят, поръсваме ги с брашно и прибавяме 2 яйца и галета. Омесваме кюфтета от сместа (ако не са се разварили добре, може да намачкаме зеленчуците, преди да ги омесим с брашното и яйцата), овалваме ги в брашно, яйце и галета и изпържваме в сгорещена мазнина. Поднасяме ги топли със свежа салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари