Зеленчукови кюфтета с керевиз
17 Септември 2013
15195
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 глави керевиз
3 картофа
1/2 глава кромид лук
2 супени лъжици брашно
1 яйце
Черен пипер, магданоз, галета, сол
1/2 чаена чаша растително масло
Обелените керевиз и картофи се варят в малко подсолена вода до разваряване. Отцеждат се, стриват се с вилица и към тях се пррбавят настърганият на ренде лук, брашното, яйцето, черен пипер, магданоз и 1 щипка сол. Сместа се омесва добре и от нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в силно загрятото растително масло.
Поднасят се с млечен сос и салата по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари