Зеленчукови кюфтета с тиквички и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Зеленчукови кюфтета с тиквички и картофи
Зеленчукови кюфтета с тиквички и картофи
admin
Добавена от: admin
45395
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 тиквички
700 г картофи
250 г пресен грах
1 морков
3 глави пресен лук
2 яйца
150 г брашно
1 ч.л. сол
1/4 връзка пресен магданоз
150- 200 мл олио

Тиквичките и стръковете лук се почистват измиват и настъргват на ренде. Задушават се под капак за 5 минути и се оттеглят настрана. Морковът и картофите се белят, измиват и слагат за варене в подсолена вода. Когато омекнат достатъчно се отцеждат от водата и се пюрират. Граховите зърна се слагат в гевгир. Измиват се на течаща вода. Слагат се в тенджера с вода. Съдът се поставя на включен котлон. Вари се, докато напълно омекнат зърната грах. Отцеждат се от водата и се пасират. Граховото пюре се смесва с картофеното. Добавят се задушените лук и тиквички. Поръсва се 1/2 ч.л. сол. Чукват се 2 яйца. Поръсва се много надребнен магданоз. Зеленчуковата кайма се омесва добре. Оформят се кюфтета. Овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещено олио. Когато придобият характерния златист загар са готови. Подреждат се в овално плато. Сервират се с млечен, чеснов сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft