1 пакет спагети (400 гр)
250 гр кайма
3-4 домата
1 патладжан
1 тиквичка
2-3 скилидки чесън
1 средна глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 с. л. зехтин
4 -5 листа свеж босилек
100 гр кашкавал
Спагетите се сваряват според инструкцията на опаковката. По принцип в 3 л вода се слагат да заврат с щипка сол и когато заври водата се добавят спагетите, като се разбъркват за да не залепнат. След 10 мин спагетите са готови.
Патладжанът се нарязва на малки кубчета и се залива с вода за 30 мин за да си пусне горчивия вкус. Тиквичката се реже на малки кубчета, а чушките на колелца. Лукът се нарязва на шайби, а чесънът на ситно. Доматите се настъргват на ренде. В голям тефлонов тиган (уок) се загрява зехтина и се добавя лука и чесъна и се запържват до златисто. Добавя се патладжана и когато се запържи се добавя и тиквичката, разбърква се и се добавят настърганите домати. Когато доматите заврат се добавя каймата и се готви до нейната готовност. Когато зеленчуците и каймата са готови се добавят сварените спагети и нарязаните на кръгчета чушки. Разбърква се и се овкусява се с нарязания на ситно босилек (може да замените с магданоз). Спагетите се сервират поръсени с настърган кашкавал.