
Тиквичката, патладжанът, червената и жълтата чушка се измиват и се нарязват на пръчици с дебелина около 1 см. Чесънът се почиства. Прибавя се към нарязаните зеленчуци, посоляват се и се запържват в тиган със сгорещен зехтин.
Млякото се овкусява със сол, бял пипер, наситнената мащерка и зехтин. Върху 2/3 от единия лист нори се разпределя равномерно 1/2 от млякото и се подреждат запържените зеленчуци заедно с почистения от люспите и семките и нарязан на лентички домат. С помощта на рогозка се навива кората нори и се оставя да престои около 30 минути в хладилник.
Вторият лист нори се намазва по същия начин с останалото мляко и върху него се подреждат артишокът и сушените домати. Навива се с помощта на рогозка и се оставя за 30 минути в хладилник.
Охладените рула се разрязват и се подреждат в чиния, като винаги трябва да се спазва симетричност. Украсяват се със запържените в зехтин и сол до златисто скариди и нарязаните на ленти краставици.