патладжани - 1 брой
лук - 1 глава кромид + 1/2 глава червен кромид
чесън - 3 скилидки
джинджифил - 1 с.л. настърган корен
моркови - 1 брой
чушки - 2 червени
домати - 2 зрели и твърди
кашу - 1-2 шепи
нишесте - 1 с.л. царевично
соев сос - 4 с.л. светъл + 4 с.л. тъмен
олио
чили - на вкус
Нарежете лука на полумесеци и скълцайте чесъна. Всички останали зеленчуци нарежете на продълговати парчета. Доматите почистете от сърцевината със семето и използвайте само твърдата част.
Загрейте 100 мл олио в голям тиган и запържете за секунди настъргания джинджифил. Добавете чесъна и лука и бъркайте, докато леко се запържат. Прибавете морковите и бъркайте, докато леко омекнат.
Сипете чушките и доматите, кашуто и разбъркайте леко. Похлупете и задушавайте за 3 минути. Прибавете нишестето и соевия сос и чилито. По желание овкусете с черен пипер. Разбъркайте енергично и щом леко се сгъсти, отнемете от котлона.