Причините да се панира, вместо просто да се пържи са много, но най-съществената е, че продуктът остава сочен. Златистата коричка играе ролята на защитно покривало, което запазва добрите качества на подготвеното месо, риба или зеленчуци.
1 зелена чушка
1 червена чушка
½ тиквичка
3-4 гъби
1 морков
1 жълтък
300 мл. студена вода
¼ ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
5-6 кубчета лед
250 гр. брашно
150 мл. олио
Нарежете зеленчуците на лентички.
Следва направата на панировката.
В купа смесете студената вода и жълтъка. Разбийте си с тел и постепенно добавете брашното.
Когато тестото стане по-течно, сложете и кубчетата лед.
Целта е през цялото време панировката да е много студена, защото по този начин става много по-пухкава, ароматна и мека, когато се изпържи.
В тиган изсипете слънчогледово олио и го изчакайте да се сгорещи.
Потопете лентите от зеленчуците в панировката и веднага ги пуснете в тигана да се опържат.
Когато получат златиста коричка, са готови за похапване.