Една от най-здравословните храни за отслабване са броколите. Редовната консумация на този зеленчук помага за намаляване на количеството подкожна мазнина, която най-често се появява на корема.
Диетологът Триста Бест изтъкна още цвеклото и зелето. Тези зеленчуци подобряват чревната микрофлора, богати са на антиоксиданти и различни витамини, които допринасят за придобиването на стройна фигура. Освен това консумацията на пресни зеленчуци намалява риска от рак и скокове на кръвната захар.
„В допълнение към всички витамини и минерали, които съдържа, броколите са пълни с много естествени химикали, за които учените все още научават. Основният сред тях е сярно съединение, наречено сулфорафан, което може да помогне при определени заболявания“, разкри диетологът
Една чаша броколи съдържа толкова витамин С, колкото един портокал. Нуждаете се от този антиоксидант, за да предпазите клетките си от увреждане и да насърчите изцелението в тялото си.
Броколите също са богати на витамини и минерали, като:
калций
Желязо
фосфор
калий
Цинк
Тиамин
Рибофлавин
Ниацин
Витамини А, В6, Е и К
Фолиева киселина
Цвекло
"Цвеклото и сокът от него помагат на сърцето и белите дробове да работят по-добре по време на тренировка.
зеле
Зелето е богато на много химикали, които помагат за облекчаване на подуването на тъканите. Това ви помага да се предпазите от други здравословни проблеми, тъй като възпалението е свързано с неща като рак, сърдечни заболявания, диабет и болестта на Алцхаймер.
Зелето съдържа и хранителни вещества, които укрепват лигавицата на стомаха и червата. Сокът от него също помага за лекуване на стомашни язви.