Зелник по рецепта за бързо печене. Винаги се получава вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зелник по рецепта за бързо печене. Винаги се получава вкусно
Зелник по рецепта за бързо печене. Винаги се получава вкусно
4255
Зелник по рецепта за бързо печене. Винаги се получава вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наричам този зелник „прост“, защото не е нужно да се занимавате с него дълго време, както е при тестото с мая. Понякога просто няма достатъчно време за мая: трябва да омесите тестото, да изчакате да втаса, понякога дори няколко пъти.

В този случай всичко се приготвя лесно: просто смесете съставките, изсипете във формата и поставете във фурната. И резултатът винаги е невероятен на вкус.

Пълнеж:

  • 500 г зеле
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • краве масло
  • растително масло
  • сол, черен пипер, сушин чесън на вкус
  • 2 сварени яйца
  • зелени подправки по желание

За тестото:

  • 2 яйца + 1 белтък
  • 1/2 ялъжичка сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 350 г сметана
  • майонеза 1 с.л. 
  • 200-220 г брашно или 7 супени лъжици
  • 10 г набухвател
  • 3 с.л. урастително масло

За намазване:

  • 1 жълтък
  • 1 с.л. мляко
  • сусам

Приготвяне:

  • За тези, които са уверени в способността си да готвят задушено зеле, ще споделя моя метод.
  • Първо запържвам нарязания лук в растително масло, добавям настъргани моркови и парче масло и запържвам зеленчуците до омекване.
  • Веднага след като лукът и морковите станат меки, добавете сол и черен пипер на вкус, добавете сух чесън и зеле.
  • Довеждам зелето до желаната мекота - лично аз го задушавам около 15 минути.
  • След това смесвам леко охладеното зеле със сварени яйца и пресни билки. Сега пълнежът е готов.

За тестото смесете заквасената сметана с 1 с.л. лъжица майонеза (въпреки че майонезата може да се пропусне, като се направи тестото само със заквасена сметана), 2 яйца, сол, захар и растително масло.

След това добавете пресятото брашно и бакпулвера.

Тестото трябва да има консистенция, подобна на палачинки, може би малко по-течна.

Намазвам формата за печене с масло и понякога добавям малко грис. Изсипвам част от тестото във формата.

Отгоре разпределям плънката и запълвам с останалото тесто. Изравнявам го.

По желание можете да намажете повърхността с жълтък и да поръсите със сусам.

Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути. Съсредоточете се върху характеристиките на вашата фурна.

Пайът се оказва ароматен. При мен беше малко напукано, но това не повлия на вкуса. За да избегнете това, използвайте съставки със стайна температура.

Опитайте това меко, вкусно тесто - ако не сте го правили по този начин досега!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft