100 г. ориз
4 в.ч. вода
500 г. захар
2 с.л. пшенично нишесте
1 с.л. розова вода
2 с.л. сурово кашу (шам-фъстък)
2 с.л. сушен касис
щипка шафран
Почистеният и добре измит ориз се залива с водата, прибавя се щипка шафран и се вари на силен огън 10 минути. Последователно се прибавят размитото в малко вода нишесте, захарта и розовата вода. Продуктите се разбъркват и се варят докато сместа се сгъсти.
Готовият десерт се дръпва от огъня, разпределя се в купички и се оставя да изстине. Сервира се охладен, украсен със суровите ядки и сушен касис.
Съвет: В домашни условия розова вода може да се приготви от изсушени рози, които се накъсват и се поставят в стъклен съд. Заливат се с вода и се оставят на съхранение в хладилник за 2 денонощия.