Патладжан-салата в буркани - зима не ме плаши, щом напълня с нея килера!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Патладжан-салата в буркани - зима не ме плаши, щом напълня с нея килера!
Патладжан-салата в буркани - зима не ме плаши, щом напълня с нея килера!
94862
Патладжан-салата в буркани - зима не ме плаши, щом напълня с нея килера!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки, който опита тази салата от патладжани за зимата , каза, че е по-добра дори от туршия.  Маринованите патладжани ще се превърнат в любимата ви гарнитура от цялата зимнина, която имате. Запишете тази рецепта - и лесна, и невероятно вкусна! Може да хапвате така приготвените патладжани в буркани като салата или пък като разядка към препечени филийки - еднакво апетитни са:

Патладжанена салата за зимата

Продукти: 

2,5 кг патладжан

1 голяма глава чесън (80 г)

1 връзка копър

1 кубче бульон с вкус на гъби

1 супена лъжица сол или на вкус

1 супена лъжица бял оцет 9% (може и 2-3 супени лъжици на вкус)

около 400 мл олио

Начин на приготвяне:

Обелете патладжана, след което го нарежете първо на лентички, а след това на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган, след което добавете нарязания патладжан.

Не го слагайте наведнъж, а запържете патладжана на няколко порции, за да се запържи хубаво и леко да покафенее. Извадете с решетъчна лъжица и поставете върху хартиена кърпа.

След всяка порция патладжани с решетъчна лъжица събирайте дребните семки от маслото, за да не загорят докато се пържи новата порция. След това върху изпържените патладжани се натрошава кубче бульон и се добавят наситнени чесън и копър.

салата пържени патладжани

Овкусете със сол и добавете малко бял оцет за готвене 9%. Разбърква се бавно, като се внимава да не се притискат кубчетата, а съставките да се разпределят равномерно. Когато сте разбъркали добре, покрийте купата и оставете да престои 20 минути.

пържен патладжан салата

След това овкусете с още сол и оцет (ако е необходимо). Напълнете бурканите, които предварително сте измили добре със сода бикарбонат. Почукайте ги в плота, за да освободите въздуха. Напълнете ги догоре и ги затворете плътно с капаци.

След това се нареждат в тенджера с вода и се варят около половин час, за да се пастьоризират и вакуумират. 

патладжани в буркани

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft