Тиквички през лятото има в изобилие и хиляди възможности да се готвят много вкусни ястия с тях. И ако вече сте се заредили добре с тях, ви съветваме да си направите отлична зимнина . Рецептата за тиквички аджика е проста и изпитана във времето.
Това ястие може да се нарече универсално. В края на краищата, то се сервира както като ястие, така и като сос . Такава аджика ще бъде добро допълнение към месото, тестените изделия и зърнените култури.
Съставките
тиквички 1 кг
домат 600 г
ябълка 250 грама
моркови 150 грама
чушки 250 грама
Чили пипер на вкус
Слънчогледово масло 80 ml
чесън 6-8 скилидки
захар 20 грама
сол на вкус
Подготовка
Тиквичките, доматите и ябълката (1-2 бр.) прекарайте през месомелачката, ако ли пък ви е по- удобно минете ги през рендето.
Изпратете приготвените съставки в тенджера, поставена на слаб огън.
В същото време направете морковите, червените чушки и лютата чушка на пюре, добавете в кипяща маса.
Налейте слънчогледово масло, сложете сол и захар и оставете всичко заедно да се повари за 30-40 минути.
Добавете нарязания чесън и гответе за още 8-10 минути.
Бурканите и капачките се стерилизират.
Напълнете бурканите. Обърнете се и го оставете да се охлади напълно.
Аджика от тиквички се оказва не само вкусна, но и красива, с апетитен вкус.
Пригответе с удоволствие и споделете с приятелите си, за да разберете и те какво да правят с богата реколта от тиквички.