От години все нея правя и няма недоволни! Зимна лютивка с патладжани - докато не ошушкаш бурканчето, не мирясваш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От години все нея правя и няма недоволни! Зимна лютивка с патладжани - докато не ошушкаш бурканчето, не мирясваш!
От години все нея правя и няма недоволни! Зимна лютивка с патладжани - докато не ошушкаш...
20031
От години все нея правя и няма недоволни! Зимна лютивка с патладжани - докато не ошушкаш бурканчето, не мирясваш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес искаме да споделим с вас рецептата за прекрасен маринован патладжан с чушки за зимата. Получава се уникална вкусотия, която можеш да похапваш и просто така, с комат пресен хляб. Това е може би най-вкусната зимнина с патладжани ! Ето и рецептата за невероятната лютивка с патладжани :

Лютивка с патладжани

Продукти:

1,5 кг патладжани

1,5 кг червени чушки

2 глави чесън

2-4 люти чушлета

1 чаша олио

300 мл оцет 6%

2 с.л.

сол

300-400 гр. захар

зимна лютивка с патладжани

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър. Прехвърлете в купа, посолете и оставете настрана за половин час, за да пуснат горчивия сок. След това изплакнете и отцедете добре патладжаните.

Включете фурната и загрейте до 220-230 °. Разпределете чушките върху хартия за печене и поставете във фурната. Печете до омекване. Това може да се провери с клечка за зъби.

Ако искате да ускорите процеса на печене, увийте всяка чушка в няколко слоя фолио.

Прехвърлете изпечените чушки в купа, покрийте с фолио или капак и ги оставете да престоят известно време. Тогава можете лесно да обелите кожата.

Загрейте тиган с олио и запържете патладжаните до готовност.

Сега обелете чушките и почистете от семената. Накъсайте ги на ивици.

Вземете тенджера, изсипете вътре оцета, добавете солта и захарта. Разбъркайте, за да се разтворят, и поставете на огъня. Оставете маринатата да заври.

Поставете чушките при патладжаните и отцедете сока. Добавете чесъна, нарязан на парчета, ситно нарязаните люти чушки и залейте с врялата марината. Разбъркайте внимателно.

Насипете лютивката в стерилни буркани, покрийте ги с капаци и ги поставете в тенджера с кърпа на дъното. Налейте вода до гърлото на бурканите и стерилизирайте в продължение на 40 минути на слаб огън, след като водата в тенджерата заври.

След това извадете бурканите, навийте стегнато капаците, завийте ги с одеяло и оставете да се охлаждат с гърлото надолу.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft