Зимна крем супа с ряпа
28 Ноември 2013
23912
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1,5 л вода
3 филийки хляб
5 обелени картофа
5 бели репи
сол, черен пипер, дафинов лист, мащерка и целина - на вкус
2 чаени чаши прясно мляко
бучка масло
2 жълтъка
магданоз
крутони
Водата се оставя да заври, добавят се филийките хляб, обелените и нарязани картофи и нарязаната ряпа. Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист, мащерка и целина на вкус. Зеленчуците се оставят да врат под капак, докато омекнат добре. Супата се дръпва от огъня, прецежда се и се пасира. Добавят се прясното мляко, маслото и супата се връща на огъня. Оставя се да поври десетина минути, след което се сваля от огъня и се застройва с 2-та разбити жълтъка. Супата се поднася поръсена със ситно накълцан магданоз и крутони.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари