Зимна мусака с чудна препечена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Зимна мусака с чудна препечена коричка
Зимна мусака с чудна препечена коричка
admin
Добавена от: admin
11497
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средна глава карфиол
1 малка глава броколи

За заливката:
240 мл прясно мляко
230 мл гъсто кисело мляко
100 мл зехтин или олио
яйца
3 с.л. брашно
1 с.л. нарязан магданоз
бакпулвер
100 гр. сирене / топено сирене / кашкавал
сол и черен пипер

Разделете карфиола и броколите на цветчета. 

Измийте ги добре или накиснете в малко вода с няколко капки оцет. Отцедете добре зеленчуците и ги сварете на пара. Не ги преварявайте - при по-малки розички са достатъчни само десет минути. Проверете с вилица или с върха на остър нож. Оставете сварените зеленчуци да изстинат леко.

Пригответе соса:

В купа смесете киселото мляко, яйцата, брашното, бакпулвера, прясното мляко, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус, и мазнината. Разбийте всичко с телена бъркалка, докато се получи гладка смес.

Загрейте фурната до 200 ° С

Залейте леко охладените зеленчуци с 2/3 от соса и разбъркайте много добре. Излейте сместа в намаслена тава. Отгоре залейте с останалата част от соса. Пъхнете в загрятата фурна и печете, докато се получи приятен цвят на повърхността. Извадете от фурната, поръсете с настърган кашкавал, върнете да се запече още десет минути, докато сиренето/кашкавалът се разтопи и стане хрупкаво-червеникав.

Оставете мусаката да се охлади леко за около 15 мин., преди да нарежете.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft