За тестото:
50 г мая
1/2 ч. л. захар
300 гр брашно
7 с. л. олио
За плънката:
300 гр кисело зеле
1 чушка
150 гр шунка
2 глави лук
30 гр масло
50 гр сушени домати
80 гр настърган кашкавал
3 яйца
100 г крема сирене
200 мл сметана
черен пипер
сол
Пригответе тестото: разбъркайте маята със захарта, 1 с. л. брашно и 40 мл топла вода, за да се разтвори. Оставете я да шупне (отнема около 15-20 минути), след което в същата купа добавете останалото брашно, 5 с.л. олио, 1/2 ч. л. сол и 110 мл топла вода. Омесете добре сместа, така че да се получи меко тесто. Покрийте го с навлажнена кърпа и оставете да втасва на топло, докато удвои обема си (около 45-60 минути).
През това време пригответе плънкат: Почистете чушката от семето и дръжката и накълцайте на ситно. Накълцайте и лука, а шунката нарежете на дребни кубчета. Отцедете киселото зеле от зелевата чорба, след което нарежете на тънки ивици. Сушените домати (заедно с мазнината, ако са от буркан) нарежете на ситно. В дълбок тиган сложете маслото и оставете да се сгорещи. Запържете в него първо лука (докато стане стъклен), след това прибавете постепенно киселото зеле, чушката, сушените домати и шунката. Задушавайте плънката 10-15 минути, като бъркате периодично.
Загрейте фурната на 200 градуса. Щом тестото втаса, разточете го върху набрашнен плот, така че да се получи кръг с големината на тавата, в която ще печете. Отгоре разпределете плънката и покрийте с настъргания кашкавал. Разбийте яйцата и ги разбъркайте с сиренето и сметаната. Изсипете получената смес върху плънката. Поръсете с черен пипер и сол на вкус. Сложете пицата да се пече 30 мин. в средата на фурната.