Зимна салата с цвекло и майонеза
8 Декември 2012
47383
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 средно голяма глава цвекло
1 кисела ябълка
2-3 с. л. майонеза
лимонов сок
малко настъргана лимонова кора
няколко маслини или ивичка цвекло за украса
След като се почисти, цвеклото се нарязва на малки кубчета и се сварява до омекване (без да се развари). Отцежда се добре от водата и се оставя да изстине напълно. Ябълката се обелва и също се нарязва на кубчета. Смесват се цвеклото и ябълката, подправят се на вкус с лимонов сок и щипка настъргана лимонова кора. Прибавя се майонезата. Сместа се разбърква и се разпределя на порции, които се гарнират с изчистените от костилките маслини или с ивичка цвекло - оформена като роза или друга форма според фантазията.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари