Зимна торта с ябълки и орехи - когато я пека, съседите се редят на опашка пред вратата! Рецепта за всеки дом:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зимна торта с ябълки и орехи - когато я пека, съседите се редят на опашка пред вратата! Рецепта за всеки дом:
Зимна торта с ябълки и орехи - когато я пека, съседите се редят на опашка пред вратата! Рецепта...
105228
Източник: За Жената
Зимна торта с ябълки и орехи - когато я пека, съседите се редят на опашка пред вратата! Рецепта за всеки дом:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е рецепта, която всеки дом заслужава да има в "арсенала" си - Зимна торта с ябълки и орехи .

Сладкишът се прави много лесно, така че ще е жалко да не го опитате. Всички съставки се смесват, изпичат се във форма и се запичат, след което се наслаждавате на вкуса.

Даваме ви списък с продуктите и подробна процедура по приготвянето:

Зимна торта с ябълки и орехи

Необходими продукти: 

  • 4 яйца
  • 150 гр. захар
  • 200 мл кис.мляко
  • 100 мл олио
  • 150 гр. смлени орехи
  • канела
  • 250 гр. брашно
  • 12 гр. бакпулвер (1 пакетче)
  • 2 ябълки
  • пудра захар за поръсване

Тортата се приготвя във форма с размер 26 см и се пече 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Приготвяне:

В дълбока купа счупете четири яйца, които предварително са престояли малко на стайна температура, след което добавете 150 г захар и ги разбийте до пяна с електрически миксер.

Разбийте ги около 5 минути, докато захарта се разтвори напълно, а сместа се сгъсти и изсветли.

4 яйца

Снимка: YouTube

яйца в миксер

Снимка: YouTube

Към тестото добавете 200 мл гъсто кисело мляко, 100 мл олио, 150 г смлени орехи, малко канела около малка лъжичка или на вкус, 250 г брашно и 12 г бакпулвер (едно пакетче).

пухкава смес

Снимка: YouTube

брашно в тестото

Снимка: YouTube

Разбъркайте с телена бъркалка.

Разбъркайте съставките, докато се изравнят и се получи гладка хомогенна смес без бучки.

Измийте и обелете две ябълки, след което ги нарежете на кубчета (отстранете семките), след което ги добавете към сместа. Разбъркайте още малко, за да се разпредели равномерно.

смес сладкиш

Снимка: YouTube

тесто с ябълки

Снимка: YouTube

Постелете форма с диаметър 26 см с хартия за печене, намажете страните с олио и ги поръсете с брашно.

Изсипете готовата смес във формата и заравнете повърхността. Разклатете го малко, за да освободите въздушните мехурчета.

смес във форма

Снимка: YouTube

форма с тесто

Снимка: YouTube

Отгоре се поръсват с шепа ситно смлени орехи и се пече в предварително загрята фурна на 180 или 200 градуса за около 40 минути.

орехи върху тестото

Снимка: YouTube

Настройте печенето според вашата фурна. Сладкишът е готов, когато като го набодете с дървена клечка излезе сух.

изпечен орехов сладкиш

Снимка: YouTube

Извадете от фурната и оставете да се охлади малко. Отстранете ринга, обърнете тортата, за да отстраните хартията, след това, след като я поставите върху чиния за сервиране, поръсете горната част с пудра захар.

орехова торта с ябълки

Снимка: YouTube

зимна торта ябълки

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft