Зимно изкушение, след което няма шанс да не направите поне още един сладкиш, защото няма да ви стигне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Зимно изкушение, след което няма шанс да не направите поне още един сладкиш, защото няма да ви стигне
15072
Снимков материал: pixabay.com
Зимно изкушение, след което няма шанс да не направите поне още един сладкиш, защото няма да ви стигне

Сладкишът никога няма да престане да бъде символ на домашния комфорт и нищо няма да изпълни къщата с аромат, какъвто може да направи печивото с ябълки . Ябълките в тестото му придават нежност и го правят уникално, а най-бързият начин да се уверите в това е да си направите пай . Една от най-простите рецепти, но не може да се каже, че е единствена по рода си.

 Масленото тесто е с наситен кремообразен вкус и твърде подобно на това за мъфини. И определено ще е нещо РАЗЛИЧНО, Което не сте пробвали досега

 

Съставките

масло 250 g

захар 250 g

Яйце 4 бр

сол 0,5 ч.л.

сода или бакпулвер 1 ч.л.

Пшенично брашно 300 g

Ванилия 1 супена лъжица

ябълка 1 кг

Сок от лимон 2 с.л.

канела 1 ч.л.

Пудра захар на вкус

 

подготовка

Задайте фурната да се загрява и пригответе ябълките: обелете ги, нарежете сърцевините и нарежете на малки парченца. Поръсете плодовете с лимонов сок и разбъркайте


Пригответе тестото: смесете 250 г омекотено масло с двата вида захар и сол, разбийте. След това добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. 


Пресейте брашното в течната смес и омесете тестото. След това добавете ябълките и разбъркайте добре


Сложете тестото с ябълки върху лист за печене, покрит с намазан пергамент и печете 20-30 минути на 180 градуса. Когато тортата е готова, украсете я със захар за глазура по желание. 

Не се нуждаете от дълбока форма, дори лист за печене ще бъде достатъчен. Обърнете внимание, че не е необходимо ябълките да се разнасят и да се заливат с тесто. Текстурата на ябълковия пай е мека, но доста гъста, така че трябва да бъде придружена от нещо леко,  мляко, например заквасена сметана или сладолед. И последното нещо, което трябва да знаете за тази проста рецепта за домашно печиво : тя е не по-малко успешна с круши.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft