Тестото от рецептата е достатъчно за две рула с дължина на тавичката на фурната. Може да ги приготвите обаче в дълбока дълга форма за кекс, така че да се надигнат и оформят добре, а не да стоят сплеснати.
Замесва се тесто от посочените съставки и се оставя да втасва 15 минути на топло. Премесва се добре и се разделя на 2. Първата кора се разточва на голям правоъгълник и се намазва с половината плънка (приготвя се като се смесят предварително посочените продукти). Завива се на руло. Същото се повтаря с втората половина от тестото. Поставят се в намазнени и набрашнени форми и се оставят да втасват около 40 минути.
Рулата се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Щом се изпекат, се намазват с разтопено масло и се наръсват обилно с пудра захар. Могат да се завият с прозрачно фолио - издържат около 2 седмици.