Зимно свинско с вино и праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Зимно свинско с вино и праз
Зимно свинско с вино и праз
admin
Добавена от: admin
39928
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм свинско месо

2 стръка праз

3 чушки

1 малък патладжан (по желание)

3 супени лъжици олио

3/4 чаена чаша бяло вино

3 счукани скилидки чесън

дафинов лист

черен пипер

сол

Месото се нарязва на малки парчета и се изсипват в купа. Прибавят се сол, черен пипер, налива се виното, 1 супена лъжици олио, чесънът, малко от нарязания праз, дафиновия лист. Всичко се разбърква добре, съдът се покрива плътно с найлоново фолио и се пъха в хладилника за 2 - 3 часа, за да се маринова месото.

След това маринатата се отцежда, но не се изхвърля.

2 супени лъжици олио се загряват в тиган. В него се запържват празът и месото до получаването на червеникава коричка.

Прехвърлят се в подходяща дълбока тава, добавя се едната чушка, нарязана на парчета.

Другите две чушки се почистват от семената и дръжките и се смилат на пюре, след което се изсипват при месото. Ако ще ползвате патладжан, направете същото и с него. Налива се и маринатата (течността трябва напълно да покрива месото, ако не е достатъчна, долейте вода или бульон). Съдът се затваря с капак и ястието се пъха във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Пече се в продължение на 1 час. 30 минути след началото на печенето проверете количеството на течността и ако е необходимо, долейте.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft