Месото се нарязва на малки парчета и се изсипват в купа. Прибавят се сол, черен пипер, налива се виното, 1 супена лъжици олио, чесънът, малко от нарязания праз, дафиновия лист. Всичко се разбърква добре, съдът се покрива плътно с найлоново фолио и се пъха в хладилника за 2 - 3 часа, за да се маринова месото.
След това маринатата се отцежда, но не се изхвърля.
2 супени лъжици олио се загряват в тиган. В него се запържват празът и месото до получаването на червеникава коричка.
Прехвърлят се в подходяща дълбока тава, добавя се едната чушка, нарязана на парчета.
Другите две чушки се почистват от семената и дръжките и се смилат на пюре, след което се изсипват при месото. Ако ще ползвате патладжан, направете същото и с него. Налива се и маринатата (течността трябва напълно да покрива месото, ако не е достатъчна, долейте вода или бульон). Съдът се затваря с капак и ястието се пъха във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Пече се в продължение на 1 час. 30 минути след началото на печенето проверете количеството на течността и ако е необходимо, долейте.