Златен арабски сладкиш - сякаш ядеш крем, а не тесто! Бърз, лесен и неземно мекичък - по рецепта на известен сладкар:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златен арабски сладкиш - сякаш ядеш крем, а не тесто! Бърз, лесен и неземно мекичък - по рецепта на известен сладкар:
Златен арабски сладкиш - сякаш ядеш крем, а не тесто! Бърз, лесен и неземно мекичък - по рецепта...
16080
Източник: За Жената
Златен арабски сладкиш - сякаш ядеш крем, а не тесто! Бърз, лесен и неземно мекичък - по рецепта на известен сладкар:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често пренебрегваме десертите от извара, въпреки че продуктите на базата на извара са особено нежни и сочни. Тайната на днешния ни Златен сладкиш  се крие в успешната комбинация от извара и кисело мляко в тестото, което му придава уникален вкус.

Рецепти за десерти с извара могат да бъдат намерени в кулинарните традиции на различни народи, включително страните от арабския свят, където те са ценени заради ефирността и аромата си.

Предлагаме ви да опитате този невероятно пухкав Златен сладкиш по рецепта на известен арабски кулинар:

Златен сладкиш

Продукти:

  • 5 яйца
  • 200 гр.
захар
  • щипка сол
  • 120 мл олио
  • 120 мл кисело мляко
  • 280 гр. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 300 гр. извара
  • 3 с.л. пудра захар
  • Приготвяне:

    Разбийте 4 яйца в купа със захар и щипка сол до светла пяна. След това изсипете киселото мляко и растителното масло, като продължавате да разбивате до гладкост.

    През сито добавете брашното и бакпулвера към сместа, като постепенно разбърквате, докато се получи консистенция на тесто.

    Намажете подготвената тава с масло и изсипете тестото в нея, като го разпределите равномерно по цялата повърхност.

    тесто пухкав сладкиш

    Снимка: Pinterest

    Добавете яйцето и пудрата захар към изварата, разбийте с миксер до кремообразна смес.

    С помощта на сладкарски пош изстискайте сместа от изварата върху повърхността на тестото, оформяйки решетъчна шарка. Печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути.

    арабски сладкиш с извара

    Снимка: Pinterest

    Резултатът ще бъде вкусен и ароматен Златен сладкиш с извара.


    златен сладкиш с извара

    Снимка: Pinterest

    Да ви е сладко!

    пухкав сладкиш с извара

    Снимка: Pinterest

    За допълнителен вкус можете да добавите горски плодове или парчета сочен плод към тестото (чудесно е с праскови или кайсии).

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft