Златен сладкиш - топи се в устата, а се прави без яйца и без миксер!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Златен сладкиш - топи се в устата, а се прави без яйца и без миксер!
Златен сладкиш - топи се в устата, а се прави без яйца и без миксер!
56815
Златен сладкиш - топи се в устата, а се прави без яйца и без миксер!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадов сладкиш , който се прави за кратко време, без яйца и без миксер, а е толкова вкусен, че ще го правите всеки ден. Вкусът на шоколад ще събуди всичките ви сетива!

Рецептата за този Златен сладкиш  е от наша читателка, която ни пише: "Направих го вчера, завчера и днес отново, толкова е вкусен и винаги го изяждаме целия! Приготвя се много просто, никога не съм правила нещо толкова лесно."

Шоколадов сладкиш без яйца и миксер

Продукти: 

380 г брашно

220 г захар

90 мл олио

3 супени лъжици какао

1 пакетче бакпулвер

500 мл млечна смес (маскарпоне, заквасена сметана, мляко, кисело мляко по желание)

За заливката: 

16 супени лъжици мляко

120 г масло

100 г черен шоколад за готвене

Приготвяне: 

За да приготвите основата на сладкиша, трябва да сложите брашното, бакпулвера, какаото, захарта в голяма купа и да ги смесите с бъркалка. След това добавете олиото.

Накрая добавям млечната смес, която сама съм приготвила. Важно е количеството да е 500 мл, не повече от това и по желание добавете маскарпоне, заквасена сметана и мляко, съотношение по избор. Вместо мляко може да сложите кисело мляко, което не е много мазно.

златен сладкиш

Можете да комбинирате всички млечни съставки, като е важно резултатът да е с консистенция като кисело мляко, което означава, че не е много течно, но не е много гъсто, със средна плътност, както при неутралната заквасена сметана.

Смесете всички съставки и изсипете тестото в тава. Моята е кръгла с диаметър 32 см., аз я намазах малко, след което разпределих равномерно шоколадовата смес в нея.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Използвайте клечка за зъби, за да се уверите, че е добре изпечен и докато е още горещ, го набодете на няколко места, преди да го залеете със соса.

шоколадов сладкиш разрез

За приготвяне на соса: В тенджера сложете 16 супени лъжици мляко, 100 г нарязан на кубчета шоколад и 120 г масло. Поставете на котлона и бъркайте от време на време, докато съставките се разтопят.

Залейте горещия сладкиш със соса, оставете го да изстине за малко на стайна температура, след което го прехвърлете в хладилника. Отгоре наредих и парченца млечен шоколад, но може да сложите червени плодове или ядки.

шоколадов сладкиш без яйца

златен сладкиш парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft